Per 1 januari 2022 is het ook mogelijk om op ponyrijles te komen voor kinderen vanaf 5 jaar, maar ook tieners en volwassenen zijn welkom. De lessen worden gegeven op pony's die passen bij de lengte en leeftijd van de ruiters, onze kleinste pony is 83 centimeter en onze grootste pony 1.50.

De lessen worden voornamelijk gegeven door Eline, zij heeft jarenlange ervaring met het les geven aan kinderen en volwassenen, zowel aan recreatieve als wedstrijdruiters.
Haar stal was voorheen gevestigd in Eemnes, hier heeft zij voor een langere tijd succesvol les gegeven, maar nu hebben Eline en Dexter besloten hun krachten te bundelen en het les geven voort te zetten in Wassenaar.

Bij de lessen gaat het niet alleen om het rijden, maar ook de omgang met de pony is erg belangrijk. Voor ruiters is het belangrijk om ook contact met de pony vanaf de grond te hebben en daarom besteden we de 20-30 min van het uur aan het poetsen en leren opzadelen. Daarna gaan we nog 30-40 min rijden waarbij zelfstandigheid centraal staat, ze worden niet vast gehouden maar rijden meteen los en gaan zo oefeningen doen om gevoel met de pony te krijgen.  Op deze manier leren de ruiters veel en is er een goede balans tussen op en naast het paard.

Ook zijn er lessen van 20-30 min zadelen en 60 minuten rijden (zowel groep als privé)

In de lessen zal er veel variatie zijn, bijna elke les wordt er wel gewerkt met materialen (pionnen, balken etc.).
Onderdelen die onder andere behandeld worden zijn dressuur, springen, voltige, mennen, spelletjes, zonder zadel rijden, crossles.

 

Ook rijden we proef gericht zodat de ruiters ook leren hoe ze een paard correct moeten trainen en gymnastiseren.

Daarnaast zullen er ook onderlinge wedstrijden zijn waar ze naar toe kunnen trainen.

 

Voor meer info over de lessen kan je Eline appen of bellen op 0614628939 of mailen naar epgeurs@hotmail.com

 

 

 

#paardrijden in #Wassenaar #paardrijles   #Manege